Kezdőlap / Egyéb / Országos Bajnokság 2017.

Országos Bajnokság 2017.

Megkezdődött az őszi országos bajnokság!

Az APLE-VASAS SC pisztolyos versenyzői kezdték meg a küzdelmet a bajnokságon, ahol már az első versenynapon ezüstérem, a második napon egyéni bronz és csapat ezüstérem került versenyzőinkhez.

Az első versenynapon (2017.09.02.) a felnőtt női pisztolyos versenyzőink Südi Katalin, Novotnyné Kovács Kata és Kollát Pálné összeállításban a 25 méter sportpisztoly 20 lövéses versenyszámban nyertek ezüstérmet, míg másnap Kollát Pálné egyéni III. helyezést ért el a 25 méter központi gyújtású pisztoly 20 lövéses versenyszámban 175 körrel, Südi Katalin 175 körrel (rosszabb utolsó sorozattal) IV., míg Novotnyné Kovács Kata 171 körrel V. helyezést ért el, csapatunk 521 körrel (rosszabb utolsó sorozattal) ezüstérmes lett.

Szombaton Pál Zoltán a férfi 20 lövéses sportpisztoly versenyszámban 186 körrel 11., míg Ferenci József a 60 év feletti korcsoportban 174 körrel 11. lett.

Ferenci József a férfi központi gyújtású pisztolyos versenyszámban a 60 év feletti korcsoportban 180 körrel VI. lett.

Sportpisztolyos eredmények 2017.09.02.

Központi gyújtású pisztoly eredmények 2017.09.03.

A következő hétvégén szombaton (2017.09.09.) a férfi puskás versenyzők léptek, pontosabban feküdtek a löállásba, a 60 lövéses fekvő versenyszámhoz. A szombat remekül indult, mivel ifj. Butykai Zoltán III. helyezést ért el, a csapat Szalai Mihállyal és Farkas Istvánnal kiegészülve 5. lett.

Férfi 60 fekvő alapverseny

Férfi 60 fekvő csapat

A szombati nap következő versenyszáma a női 3X20 lövéses összetett versenyszám volt, ahol a VASAS SC-APLE versenyzői közül Kozma Nikolett II., Gáspár Lalita III., míg Hurai Viktória V. helyezést ért el. Szalai Fatime 11. lett. A csapat (Kozma Nikolett, Gáspár Lalita, Hurai Viktória) országos bajnoki címet szerzett.

3X20 lövéses női összetett alapverseny

Döntő eredményjegyzéke

3X20 lövéses női összetett csapat

Ezen a napon versenyeztek az ifjúsági korcsoportos fiúk is a 3X20 lövéses összetett versenyszámban. Glázer Bence 11., Tóth Mátyás 13., Kozma Bence 16. lett.

Ifi fiú 3×20 lövés összetett

Vasárnap a női 60 lövéses fekvő versenyszámmal folytatódott a verseny, ahol a VASAS SC-APLE versenyzői (Gáspár Lalita, Kozma Nikolett, Szalai Fatime) összeállításban bronzérmet nyertek, az egyéni verseny során pedig Szalai Fatime az V. helyen végzett.

Női 60 fekvő alapverseny

Női 60 fekvő csapat

Az ifi fiúk 60 lövéses fekvő versenyszámával folytatódott a vasárnap, majd a férfi 3X40 lövéses versenyszámmal fejeződött be a verseny, ahol versenyzőink sajnos nem kerültek döntőbe.

Ifi fiú 60 fekvő

Férfi 3×40 lövéses összetett eredményei

Az őszi bajnokság harmadik hétvégéjén (09.16-17.) a 25 méter pisztolyos versenyszámokra került sor, ahol vasárnap a hideg, esős időben álltak lőállásba versenyzőink. Tóth Anikó érte el a legjobb eredményt a 30+30 lövéses verseny során, az alapversenyben IX. lett, éppen kimaradt a nyolcas döntőből. Novotnyné Kovács Katával és Südi Katalinnal kiegészülve csapatban ezüstérmesek lettek.

A verseny igen jó színvonalú volt, hiszen Major Veronika keszthelyi versenyző 594 körös alaperedménnyel – megjavítva egy igen régi országos csúcsot (mostani eredménye megegyezik az érvényben lévő világcsúccsal) – került első helyen a döntőbe.

30+ 30 lövéses női sportpisztoly alapverseny eredményjegyzéke

30+ 30 lövés női sportpisztoly csapatverseny eredményei

A bajnokság utolsó hétvégéjén (09.22-24.) a junior korcsoport versenyeire és a puskás szakág nemzeti versenyszámaira került sor.

Egyesületünk versenyzői kiemelkedő eredményeket értek el, szinte minden versenyszámban volt érmes sportolónk!

Országos Bajnoki címet szerzett Gáspár Lalita a 60 lövéses fekvő versenyszámban, bronzérmes lett Szalai Fatime, Kozma Nikolettel kiegészülve a csapat I. helyezést ért el.

Junior lány 60 fekvő egyéni

Junior lány 60 fekvő csapat

Országos Bajnoki címet nyert Gáspár Lalita a 3X20 lövéses összetett versenyszámban, Kozma Nikolett IV., Hurai Viktória V. lett, a csapatverseny során lövőink egy körrel lemaradva a győztes UTE csapat mögött ezüstérmet nyert.

Junior lány 3X20 lövéses összetett alapverseny

Junior lány 3X20 lövéses összetett döntő

Junior lány 3X20 lövéses összetett csapat

Országos Bajnoki címet nyert Fehér Andrea a nyíltirányzékú kispuska 30 lövéses fekvő versenyszámában, csapatverseny nem volt.

Női 30 fekvő nyíltirányzékú kispuska

Országos Bajnoki címet nyert Szalai Mihály a nyíltirányzékú kispuska 3X10 lövéses versenyszámban, Agot György II. helyezést ért el, míg Farkas Istvánnal kiegészülve a csapat I. lett.

3×10 összetett kispuska férfi egyéni

3×10 férfi összetett kispuska csapat

Országos Bajnoki címet szerzett Szalai Fatime a standardpuska 30 lövéses fekvő versenyszámában, Kollát Pálné III. lett, csapatverseny nem volt.

Standardpuska női 30 fekvő

Országos Bajnoki címet nyert új Országos Csúccsal Agot György a férfi standardpuska 30 lövéses versenyszámában, Farkas István III. helyezett, míg a csapat Agot György, ifj. Butykai Zoltán és Szalai Mihály I. helyezést ért el.

Standardpuska férfi 30 fekvő  egyéni

Standardpuska 30 fekvő férfi csapat

Országos Bajnoki címet szerzett Szalai Mihály a standarpuska 3X10 lövéses összetett versenyben, Agot György ezüstérmes lett, míg a csapat Farkas Istvánnal I. helyezést ért el.

Standardpuska 3×10 férfi összetett egyéni

Standardpuska 3×10 férfi összetett csapat

A nyiltirányzékú kispuska 30 lövéses fekvő versenyszámában a Szalai Mihály, Agot György, Farkas István összeállítású csapat a IV. helyen végzett.

Férfi nyíltirányzékú kispuska 30 fekvő egyéni

Férfi nyíltirányzékú kispuska 30 fekvő csapat

A junior fiúk 60 lövéses fekvő és 3X40 lövéses összetett versenyszámában Kozma Bence, Glázer Bence és Dőry Preisz András képviselték egyesületünket, ahol mindkét versenyszámban csapatban a IV. helyen végeztek. Az egyéni versenyek során sajnos lövőink nem kerültek döntőbe.

Junior fiú 60 fekvő egyéni

Junior fiú 60 fekvő csapat

Junior fiú 3×40 összetett alapverseny

Junior fiú 3×40 összetett csapatverseny

Ezt is nézd meg

2018. Győr Légfegyveres Európa-Bajnokság és YOG csapat

A  sportlövő szövetség kihirdette a győri Európa-Bajnokságon induló magyar csapatot, ahol az APLE-VASAS és VASAS-APLE …