Éremeső Angyalföldön!

Országos Bajnokság 2016. Nyíregyháza, Budapest

Az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet lövői a Nyíregyházán rendezett tűzfegyveres országos bajnokságon az első hétvégén a puskás versenyzők kezdték meg a versenysorozatot, ahol már az első két napon remek eredményeket értek el.

A szombati versenynapon a férfi 60 lövéses fekvő versenyszámban Butykai Zoltán IV., míg a Butykai Zoltán, Szalai Mihály, Tóth-Könczely Csongor összeállítású csapat III. lett.

Férfi 60 fekvő döntő

Férfi 60 fekvő alapverseny

Férfi 60 fekvő csapatverseny

A női 3×20 lövéses összetett versenyszámban Gáspár Lalita Országos Bajnoki címet szerzett, míg Kozma Nikolett V., Hurai Viktória pedig VIII. lett. A csapatversenyt a Gáspár Lalita, Kozma Nikolett, Hurai Viktória összeállítású Aple-s csapat nyerte, a BHSE versenyzői előtt.

Női 3×20 lövéses összetett verseny döntő

Női 3×20 lövéses összetett csapatverseny

Vasárnap a női sportpuska 60 lövéses fekvő versenyszámára került sor, ahol a Gáspár Lalita, Fehér Andrea, Kozma Nikolett összeállítású csapat ezüstérmet nyert.

Női 60 lövéses fekvő alapverseny

Női 60 lövéses fekvő csapatverseny

Vasárnap került sor a férfi 3X40 lövéses összetett versenyszámra is, ahol a Szalai Mihály, Agot György, Tóth-Könczely Csongor összeállítású csapat IV. helyezést ért el.

Férfi 3×40 lövéses összetett alapverseny

Férfi 3×40 lövéses összetett csapatverseny

Az ifjúsági korcsoportos fiúk 60 lövéses fekvő versenyszámában a Mészáros Botond, Románszki Péter, Dőry Preisz András összetételű csapat IV. lett.

Ifi fiú 60 fekvő alapverseny

Ifi fiú 60 fekvő csapatverseny

Az ifjúsági lányok között indult Szalai Fatime a 60 lövéses fekvő versenyszámban, ahol remekül szerepelt és a IV. helyen végzett.

Ifi lány 60 fekvő alapverseny

Az országos bajnokság következő hétvégéjén a 25 méteres pisztolyos versenyszámokra került sor Budapesten a Fehér úti lőtéren, ahol pisztolyos versenyzőink újabb érmekkel gazdagították az APLE-t.

A szombati versenynapon a sportpisztoly 20 lövéses versenyszámban Tóth Anikó V., Kolláth Pálnéval és Novotnyné Kovács Katával csapatban ezüstérmesek lettek.

A sportpisztoly 20 lövéses versenyszámban a férfiak 60 év feletti korcsoportjában Ferenci József V. helyezést ért el.

A központi gyújtású pisztoly 20 lövéses versenyszámában Tóth Anikó II. helyezett lett, Kolláth Pálnéval és Novotnyné Kovács Katával együtt csapatban pedig országos bajnoki címet szereztek.

25 méteres pisztolyos versenyszám eredményjegyzékei

Az országos bajnokság harmadik hétvégéjén taroltak az angyalföldi lövők!

A junior lányok csak úgy mint az első hétvégén, itt sem adtak esélyt a többi lövőnek a győzelemre. A lányok mind az egyéni, mind a csapatversenyben diadalmaskodtak!

Gáspár Lalita Országos Bajnok a 3X20 lövéses összetett versenyszámban egyéniben és csapatban Kozma Nikolettel és Hurai Viktóriával. Lalita első helyezést ért el a 60 lövéses fekvő versenyszám egyéni versenyében, valamint a csapatversenyben Kozma Nikolettel és Szalai Fatimével állhattak fel a dobogó legtetejére!

Kozma Nikolett remek 575 körös összetett alaperedménnyel jutott a döntőbe, ahol remek döntős teljesítményével ezüstérmes lett, szintén II. helyezést ért el a 60 lövéses fekvő versenyszámban is. Hurai Viktória a 3X20 lövéses összetett versenyszámban VI. helyezést ért el a döntőben.

junior lány 3×20 lövéses összetett egyéni verseny eredményjegyzéke

junior lány3x20 lövéses összetett csapatverseny eredményei

junior lány 60 lövéses fekvő egyéni versenyszám eredményei

junior lány 60 lövéses fekvő csapatverseny eredményei

Tóth-Könczely Csongor mindkét versenyszámában, a 3X40 lövéses összetett versenyben, valamint a 60 lövéses fekvő versenyszámban remekül helyt állt és döntőbe került a junior fiúk között, ahol mindkét döntőben a VI. helyen végzett.

3×40 lövéses összetett versenyszám junior fiú

60 lövéses fekvő junior fiú egyéni versenyszám eredményei

Ezen a hétvégén került megrendezésre a nemzeti versenyszámok országos bajnoksága is a puskás versenyzőknél.

Fehér Andrea mind a nyílirányzékú kispuska 30 lövéses fekvő, mind a standardpuska 30 lövéses versenyszámában Országos Bajnoki címet szerzett, míg Szalai Fatime mindkét versenyszámban bronzérmes lett.

Nyíltirányzékú kispuska női fekvő versenyszám eredményei

Női standardpuska 30 lövéses fekvő versenyszám eredményei

Férfi versenyzőink a csapatversenyben az Agot György, Szalai Mihály és Farkas István összeállításban valamennyi számban Országos Bajnokok lettek. 

Az egyéni versenyben Agot György érte el a legjobb eredményeket, aki a standardpuska 30 lövéses versenyszámában és a nyíltirányzékú kispuska 3X 10 lövéses összetett versenyszámában is ezüstérmes lett, míg utóbbi versenyszámban Szalai Mihály szerezte meg a bronzérmet, Farkas István pedig IV. lett.  Farkas István szintén IV. helyezést ért el a standardpuska 30 lövéses fekvő versenyszámban is.

Szalai Mihály VI. helyezést ért el a standardpuska 30 lövéses fekvő versenyszámban, míg a nyíltirányzékú kispuska 30 lövéses fekvő versenyszámában és a standardpuska 3X10 lövéses versenyén V. lett.

Nyíltirányzékú kispuska férfi 30 lövéses fekvő verseny egyéni verseny eredményei

Nyíltirányzékú kispuska 30 lövéses fekvő verseny csapat eredmények

Nyíltirányzékú kispuska férfi 3X10 lövéses összetett egyéni verseny eredményjegyzéke

Nyíltirányzékú kispuska férfi 3X 10 lövéses összetett verseny csapat eredményei

Standardpuska férfi 30 lövéses fekvő egyéni versenyszám eredményjegyzéke

Standardpuska férfi 30 lövéses fekvő versenyszám csapat eredmények

Standardpuska férfi 3X 10 lövéses verseny egyéni eredmények

Standardpuska férfi 3X 10 lövéses összetett csapat eredmények

A vasárnap délutánt a junior fiúk 60 lövéses szabadpisztolyos versenye zárta, ahol a változóan felhős napos időben mérkőztek meg egyesületünk versenyzői.

60 lövéses szabadpisztoly junior fiú verseny eredményei

A bajnokság sorozat utolsó hétvégéjén a 25 méteres pisztolyos versenyszámokra került sor, ahol a Tóth Anikó, Novotnyné Kovács Kata, Kollát Pálné összeállítású női pisztolyosok csapatban bronzérmesek lettek.

25 méteres pisztolyos eredmények

Gratulálunk valamennyi versenyzőnknek, és további sok sikert kívánunk!

Ezt is nézd meg

Shooting Open 2017. Százhalombatta

2017. első versenyét Százhalombattán rendezték meg, ahol az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet lövői is részt …