2015. évi őszi Országos Bajnokság

Remekül kezdtek az APLE lövői a 2015. évi őszi országos bajnokságon.

A 2015. évi őszi MSSZ Országos Bajnokságon a pisztolyos versenyzők nyitották a versenysorozatot, ahol a sportpisztoly 20 lövéses versenyszámban Tóth Anikó egyéniben II. helyezést ért el 189 körrel, míg Kollát Pálnéval és Novotnyné Kovács Katával kiegészülve 543 körrel országos bajnokok lettek. Csapatuk megnyerte a központi gyújtásos 20 lövéses pisztoly versenyszámot is 522 körrel.

Sportpisztoly eredmények
K
özponti gyújtásos pisztoly eredmények

A következő hétvégén sem maradt egyesületünk érem nélkül.

A női 25 méteres 2X30 lövéses pisztolyos versenyszámban Tóth Anikó, Kacskó Fanni és Novotnyné Kovács Kata összeállítású csapat 1644 körös eredménnyel ezüstérmes lett. Gratulálunk!

25 méteres pisztolyos eredmények

Zalaegerszegen a puskás versenyzőknek is elindult a verseny. Az első hétvégén az ifi lányok, a női és a férfi puskás lövők indultak a nemzetközi versenyszámokban.

A Gáspár Lalita, Kozma Nikolett és Hurai Viktória összeállítású ifi lány csapatunk csakúgy mint a 3×20 összetettben, a  60 lövéses fekvő versenyszámban is országos bajnokok lettek.

Egyéniben Gáspár Lalita győzedelmeskedett a 60 lövéses fekvő versenyszámban, míg Kozma Nikolett a 3X20 lövéses versenyen lett második, ahol Gáspár Lalita bronzérmet nyert.

Károlyi Dorina a nők 3X20 lövéses összetett versenyszámában kitűnő döntős eredményének köszönhetően bronzérmet nyert, míg Fehér Andrea a női 60 fekvő versenyszámában állhatott a dobogó harmadik fokára.

Férfi puskás lövőink közül Butykai Zoltán a 60 lövéses fekvő versenyszámban 121.4 körrel VI. lett, míg a a Butykai Zoltán, Agot György, Tóth-Könczey Csongor összeállítású csapat IV. helyezést ért el.

A 3X40 lövéses összetett versenyszámban az Agot György, Tóth-Könczey Csongor, Szalai Mihály összeállítású csapat IV. lett.

Eredményjegyzék:

 

Az országos bajnokság harmadik hétvégéjén taroltak az APLE lövői.

Az ifi lány puskás lövőink – Gáspár Lalita, Kozma Nikolett és Hurai Viktória – a junior korcsoportban sem találtak legyőzőre. Lalita mindkét egyéni számban – junior lány szabadpuska  60 fekvő és 3×20 lövéses összetett verseny – országos bajnok lett, míg a csapat szintén a dobogó legfelsőbb fokára állhatott fel mindkét versenyszámban.

Tóth-Könczey Csongor a junior fiúk 3X40 lövéses összetett versenyszámában remek döntős teljesítménnyel III. helyezett lett, míg a szabadpuska 60 lövéses fekvő  versenyszámban VI. helyezést ért el.

A nemzeti versenyszámokban a női 30 lövéses nyíltirányzékú kispuska versenyszámban Fehér Andrea II. helyezést ért el, míg a standardpuska 30 lövéses versenyszámában országos bajnok lett.

A férfi versenyzőink közül a nyíltirányzékú kispuska 3×10 lövéses versenyszámában Szalai Mihály állhatott a dobogó legfelső fokára, míg Agot Györggyel és Farkas Istvánnal kiegészülve a csapatversenyben országos bajnokok lettek.

Vasárnap férfi puskás lövőink a remek szombati teljesítményt is felülmúlva, vasárnap még jobb eredményeket értek el. Farkas István országos bajnok, míg Agot György II. helyezett lett a standardpuska 30 lövéses fekvő versenyszámában, Szalai Mihállyal kiegészülve a csapatversenyben is az élen végeztek. Agot György remekelt a 3×10 lövéses standardpuska összetett versenyszámában, ahol egyéni országos bajnok, míg a csapattal – Szalai Mihály, Agot György, Farkas István – szintén országos bajnok lett.

Eredményjegyzékek

 

Gratulálunk valamennyi versenyzőnknek!

 

 

Ezt is nézd meg

Shooting Open 2017. Százhalombatta

2017. első versenyét Százhalombattán rendezték meg, ahol az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet lövői is részt …